مکس بورس برگزاری جلسه معارفه عرضه اولیه زکشت - مکس بورس

 جلسه معارفه زکشت

چهل‌و‌ششمین نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» در فرابورس ایران به بررسی و معرفی ظرفیت‌های شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت با نماد زکشت اختصاص داشت و مدیران این شرکت در خصوص تاریخچه، روند فعالیت، عملیات و عملکرد شرکت، نقاط قوت و ضعف و تهدیدهای پیش روی «زکشت» صحبت کردند.

جلسه معارفه زکشت

در جلسه عرضه اولیه زکشت مدیرعامل شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت در ابتدای این نشست خبری به تاریخچه این شرکت از گروه «زراعت و خدمات وابسته» اشاره کرد و گفت: شركت كشاورزی مكانيزه اصفهان كشت در سال ۱۳۶۶ با سرمايه‌گذاری شركت قند نقش جهان به ثبت رسيد و در محل همان شركت، واقع در كيلومتر ۴۲ جاده اصفهان – مباركه شروع به فعاليت کرد. در سال ۱۳۸۴ نیز مالكيت سهام اين شركت از قند نقش جهان به موسسه خيريه علی و حسين همدانيان واگذار شد و در حال حاضر سهامدار عمده «زکشت» این موسسه خیریه است.

حسین صالح همچنین تاریخ پذیرش این شرکت در بازار دوم فرابورس ایران را هفتم آذرماه سال گذشته و تاریخ درج نماد معاملاتی آن یعنی «زکشت» در فرابورس پنجم فروردین ماه امسال اعلام کرد.

وی دارایی‌های عمده شرکت را شامل زمین، دام، سیستم پیشرفته شیردوش، کارخانه خوراک دام، ماشین‌آلات خوراک‌دهی، تصفیه خانه فاضلاب، دستگاه آب‌شیرین‌کن، چاه آب و غیره … عنوان کرد و گفت: در حال حاضر شرکت دارای یک حلقه چاه آب به عمق ۱۱۰ متر، قطر لوله جدار ۱۰ اینچ، قطر لوله آبده ۲ اینچ و میزان بهره‌برداری به ظرفیت ۷۵ مترمکعب در شبانه‌روز است که به منظور تامین آب شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین مدیرعامل شرکت «زکشت» موضوع اصلی فعالیت شرکت را بر اساس ماده ۲ اساسنامه شامل احداث و اجراي فعاليت‌هاي دامپروري و كشاورزي اعم از گاوداري، مرغداري، زنبورداري، پرورش ماهي، كرم ابريشم و … و همچنین كاشت، داشت و برداشت مكانيزه محصولات كشاورزي اعلام کرد.

صورت های مالی زکشت

علیمرادی مدیر مالی شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان نیز در بخش دیگری از این نشست خبری به بررسی عملکرد این شرکت از دریچه اعداد و ارقام پرداخت.

به گفته علیمرادی سرمایه «زکشت» در تیرماه سال ۹۶ از محل مطالبات حال شده سهامداران از ۱۰۰میلیارد ریال به ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است و سهامدار عمده آن نیز موسسه خیریه علی و حسین همدانیان با دارا بودن ۹۶ درصد از کل سهام این شرکت است.

وی با مرور کلی بر دستاوردهای شرکت در سال‌های اخیر بیان کرد: «زکشت» توانسته سطح آبیاری بارانی را تا ۱۶۳ هکتار تا سال ۹۶ افزایش دهد؛ شرکت‌های تراز اول لبنی کشور همچون کاله آمل، دومینو و پگاه را با ارتقا کیفیت شیر تولیدی جذب کند؛ گواهی بین‌المللی اصلاح نژاد دام از شرکت ABS آمریکا و عناوین گاودار صنعتی نمونه استان و بهترین تولیدکننده شیر تصحیح‌شده را نیز در سا‌ل‌های ۱۳۸۷، ۱۳۹۳، ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ به دست آورد.

ایشان بازار اصلی محصولات شرکت را «داخلی» عنوان و اظهار کرد: شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت با تولید سالیانه ۱۷ هزار تن شیر، حدود ۱٫۵ درصد از بازار شیر صنعتی تولید شده در استان اصفهان را پوشش می‌دهد و به نوبه خود یکی از بزرگترین مجموعه‌های تولید شیر استان را در اختیار دارد.

زکشت همچنین در خصوص وضعیت تولید محصولات این شرکت نیز بیان کرد: میانگین تولید شیر روزانه در این مجموعه در حال حاضر ۵۰ تن است و «زکشت» از ابتدای سال تا پایان شهریور امسال ۸۹۱۳ تن شیر تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ درصد رشد داشته است. وی همچنین تعداد کل گله شرکت را نیز تا پایان شهریورماه جاری تعداد ۲۹۵۷ راس ذکر کرد که از این تعداد ۱۴۰۳ راس آن دام مولد هستند.

وی در توضیح وضعیت فروش محصولات شرکت نیز اظهار کرد: فروش شیر این شرکت از ابتدای امسال تا پایان تابستان ۱۳۹۷ به میزان ۸۷۵۷ تن و گوساله نر به تعداد ۲۹۱ راس بوده است که این ارقام نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۳ و ۴۶ درصدی روبه‌رو شده‌اند. علیمرادی افزایش ۴۶ درصدی در فروش گوساله نر در این مدت را نتیجه تغییر سیاست شرکت در سن فروش گوساله نر به سه ماهگی عنوان کرد.

وی از رشد ۲۰ درصدی سود خالص شش ماهه ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: این سود بدون در نظر گرفتن سود فروش سهام سیمان اصفهان به مبلغ ۱۸٫۸ میلیون ریال است.علیمرادی در حالی سود عملیاتی هر کیلوگرم شیر تولیدی اصفهان کشت را رقم ۳۹۱۰ ریال و بالاتر از برخی شرکت‌های هم‌گروه خود اعلام کرد که این موضوع را در نتیجه مزیت شرکت در قیمت تمام‌شده کمتر تولید شیر و نرخ فروش بیشتر این محصول دانست.

مدیرمالی «زکشت» همچنین گفت: نرخ فروش شیر در مرداد ماه امسال به ۱۵۷۰ تومان رسیده بود که در حال حاضر به نرخ پایه ۲۰۰۰تومان تحویل درب کارخانه افزایش یافته است.

برنامه‌های در دست اجرای زکشت

 در سال‌های اخیر به علت تغییرات اقتصادی تقریبا دامداری‌های سنتی و کوچک از بین رفته‌اند و تا ۵ سال آینده فقط واحدهای بالای ۱۰۰۰ راس مولد باقی خواهند ماند، در این راستا نیز شرکت در نظر دارد سطح گله را تا سقف ۱۵۰۰ راس مولد افزایش دهد و رشد طبیعی تا جایی دیده شده است که با کمترین هزینه می‌توان تا سقف ۱۵۰۰ راس گله مولد را ایجاد کرد.

وی همچنین اعلام کرد با اخذ موافقت اصولی از نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برای تاسیس یک واحد پرورش تلیسه به ظرفیت ۱۰۰۰ راس، اقدامات لازم به منظور اخذ مجوزهای مورد نیاز و دریافت پروانه بهره‌برداری در حال پیگیری است و شرکت در نظر دارد از طریق طرح آبیاری بارانی و نواری و جایگزینی ارقام مرغوب‌تر سطح زیر کشت محصولات خود را افزایش دهد.

علیمرادی در عین حال نقاط قوت «زکشت» را نیز رتبه نخست تولید شیر در استان اصفهان، دارا بودن حاشیه سود بالا نسبت به برخی رقبا، استفاده از گزارشگری ارزش منصفانه و به روز بودن دارایی‌ها و نیز پایین بودن هزینه حمل به علت جایگاه جغرافیایی اصفهان عنوان کرد و در عین حال تهدیدهای پیش روی این شرکت را مواردی همچون تاثیر نوسانات نرخ ارز در بهای خرید مواد اولیه، بهای تمام‌شده پایین در کشورهای همسایه به علت پایین بودن نرخ علوفه و در نتیجه عدم صرفه اقتصادی صادرات، بالا بودن قیمت لبنیات در مقابل پایین بودن قیمت میوه و سبزیجات در ایران و در نتیجه سرانه پایین مصرف لبنیات در ایران و آسیب‌پذیری بالای دام در برابر کمبود تغذیه، بیماری‌های دامی و کم آبی دانست.

بزودی اخبار جدید زکشت در اختیار کاربران گرامی قرار میگیرد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 271 views بار دسته بندی : اخبار بورس تاريخ : 11 سپتامبر 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.