مکس بورس دو اطلاعیه جدید درباره سهام عدالت + جزییات - مکس بورس

ستاد خبری سهام عدالت امروز دو اطلاعیه جدید در خصوص فروش سهام عدالت منتشر کرد. حرفه ای های بازار با اشاره به ارزندگی سهام عدالت به دارندگان توصیه می کنند نسبت به فروش عجله نکنند.

دنیای بورس | ستاد خبری سهام عدالت دو اطلاعیه جدید در خصوص فروش سهام عدالت منتشر کرد. از روز چهارشنبه ارسال ثبت سفارش دارندگان سهام برای فروش ساهم عدالت در بانک ها فراهم شده و از امروز نیز بورس با در اختیار سامانه ای در سپرده گذاری مرکزی آخرین وضع دارایی ها را برای دارندگان سهام عدالت مشخص کرد.

اطلاعیه شماره یک 

در اطلاعیه شماره یک امروز ستاد خبری سهام عدالت آمده است: از امروز دهم خردادماه، بازار سرمایه کشورمان میزبان بیش از ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مشمولان سهام عدالت به عنوان سهامداران جدید شرکت های بورسی و فرابورسی است تا با آزادسازی سهام آنها برگ زرین دیگری در تاریخ اقتصاد و بازار سرمایه ایران رقم بخورد. از امروز تمام دارندگان سهام عدالت که روش سهامداری مستقیم را انتخاب کرده اند، می توانند با مراجعه به درگاه (لینک)  از وضعیت دارایی خود در ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی مطلع شوند.

این سهامداران همانند یک سهامدار عادی در بورس کشور قادر خواهند بود تمامی حقوق و منافع سهامداری را استیفاء نموده و از مزایای سهامداری بهره مند شوند. از جمله این حقوق و منافع نظارت همگانی میلیون ها نفر از هموطنان بر بنگاه‌های اقتصادی پذیرفته شده در بورس و فرابورس، امکان شرکت در مجامع عمومی، دریافت سود، مشارکت در افزایش سرمایه، دریافت حق تقدم و انجام خرید و فروش سهام در بازار سرمایه است.

 

اطلاعیه شماره ۲ 

در متن اطلاعیه شماره ۲ ستاد خبری سهام عدالت نیز آمده است: سهامداران مشمول طرح سهام عدالت که روش سهامداری مستقیم را انتخاب کرده اند از امروز می‌توانند با مراجعه به کارگزار منتخب خود نسبت به خرید و فروش سهام اقدام کرده و با خرید سهام جدید به دارایی های خود اضافه کنند یا در صورت تصمیم به فروش تا ۳۰ درصد ارزش دارایی خود در شرکت ها را به فروش برسانند.

همچنین فروش یکجای ۳۰ درصد از سبد دارایی هر فرد در سهام عدالت از طریق شعب بانک های کشور تا پایان وقت اداری روز سه شنبه مورخ ۱۳ خردادماه ۹۹ ادامه خواهد داشت.

متقاضیانی که هنوز اقدام به انتخاب روش سرمایه گذاری خود نکرده‌اند تا پایان روز ۱۵ خرداد ۹۹ فرصت دادند با مراجعه به سایت (لینک) روش مدیریت خود را انتخاب کنند. در صورت عدم مراجعه به این سامانه مشکلی برای سهامداران به وجود نیامده و روش انتخابی آنها، غیرمستقیم تلقی خواهد شد.

بانک هایی که نسبت به دریافت سفارش در روزهای ۶، ۷ و ۸ خردادماه جاری اقدام کرده اند، می‌توانند از طریق کارگزاری های خود و یا کارگزاری های طرف قرارداد، به تدریج نسبت به فروش سهام متقاضیان در بورس اقدام و وجوه حاصله را در قالب توافق شده به حساب آنان واریز کنند.

امروز بانک ملی ایران اولین بانکی بود که بخش اعظم سهام مربوط به سفارش های دریافتی از مشمولان سهام عدالت را به فروش رساند که بلافاصله پس از تسویه معاملات و دریافت وجه به حساب متقاضیان فروش واریز میشود.

 

یک احتمال درباره ساعت معامله سهام عدالت

دبیرکل کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار از احتمال معامله سهام عدالت بعد از ساعت بازار خبر داد. به گزارش «دنیای بورس»، روح الله میرصانعی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه سهام عدالت هم مانند سایر سهم‌ها از طریق کارگزاری‌ها معامله خواهد شد؛ اظهار کرد:به احتمال زیاد سهام عدالت در ساعت بعد از بازار یعنی پس از معاملات مرسوم بازار و از سال ۱۲٫۴۵ دقیقه تا ساعت ۱۴ معامله شود.

وی ادامه داد: البته ممکن است این تصمیم  تغییراتی داشته باشد یا به صورت موقت باشد و باید گفت هنوز  تصمیم نهایی درمورد آن اتخاذ نشده است، اما احتمالا این اتفاق رخ دهد. در این شرایط معاملات مربوط به سهام عدالت با قیمت پایانی بعد از ساعت بازار  انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش، مشمولان سهام عدالت تا ۱۵ خردادماه فرصت دارند روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود اتخاذ کنند و چنانچه این اقدام را انجام دادند سهام شرکت هایی که در سبد سهام عدالت قرار دارند روی کد بورسی آن ها می نشیند و فرد می‌تواند میزانی از سهام خود را که توسط شورای عالی بورس تعیین می‌شود، بفروشد.

 

سهام شرکت‌های موضوع سهام عدالت ارزنده است

مدیرعامل سابق تامین سرمایه نوین با بیان اینکه در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغه‌های بازار سهام، آزادسازی سهام عدالت و به تبع آن افزایش عرضه سهام شرکت‌های موضوع سهام عدالت از دهم خرداد به بعد است، گفت: هراس بازار از هجوم فروش و خروج نقدینگی از بورس تقریبا خارج از قاعده و عقلانیت است. به نظر می‌رسد که بازده چند ۱۰۰ درصدی بسیاری از فعالان، بهانه‌ای شده تا فروش و شناسایی سود صورت گیرد.

ولی نادی قمی به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، آن دسته از دارندگان سهام عدالت که روش مستقیم را برای اداره سهام عدالت خود برگزیده‌اند ( یعنی حدود ۲۰ درصد از بیش از ۴۹ میلیون دارنده سهام عدالت) تا ۱۳ خرداد ماه فرصت دارند که با مراجعه به بانک ها، سفارش فروش ۳۰ درصد از پرتفوی سهام عدالت خود را تکمیل کنند.

وی در ادامه افزود: برآوردها نشان می‌دهد که میانگین ارزش روز سهام عدالت حدود ۷.۵ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان است. نزدیک به ۷۰ درصد از ارزش سهام عدالت مربوط به سهام شرکت های بورسی ( ۳۹ شرکت برتر بورسی نظیر حکشتی، وبملت، شبندر، شتران، فولاد، کگل، هلدینگ‌خلیج فارس و…) است و مابقی سهام شرکت‌های غیر بورسی ( ۱۳ شرکت ارزشمند غیربورسی ) است که برای دارندگان سهام عدالت تبدیل به سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی می‌شود.

نادی قمی ادامه داد: پیش فرض این است که دارندگان سهام عدالت روش غیر مستقیم را برای اداره و آزادسازی سهام عدالت ترجیح می‌دهند (مگر آنکه روش مستقیم را انتخاب کنند) که مساوی با سهام دار شدن در شرکت های سرمایه‌گذاری استانی است و با پذیرفته شدن این شرکت ها در بورس یا فرابورس، امکان فروش سهامشان فراهم می آید.

این فعال بازار سرمایه با اشاره به اینکه حدود ۱۰ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت روش مستقیم را برای آزادسازی یا همان اداره سهام عدالت شان انتخاب کرده‌اند، گفت: البته با توجه به تمدید مهلت برای تکمیل سفارش فروش (مهلت آزادسازی سهام عدالت به مدت ۷ روز تا پایان روز ۱۵ خرداد ۱۳۹۹) ، مشمولان برای انتخاب روش مدیریت سهام عدالت فرصت دارند.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه، هراس بازار از هجوم فروش و خروج نقدینگی از بازار تقریبا خارج از قاعده و عقلانیت است، گفت: به نظر می‌رسد که با توجه به بازده چندصد درصدی بسیاری از فعالان ، این موضوع بهانه‌ای شده است تا فروش و شناسایی سود صورت گیرد.

به گفته نادی قمی، طی دو هفته اخیر، سهام بسیاری از شرکت های بزرگ نزدیک به ۳۰ درصد کاهش یافته است و برخی از کارشناسان معتقدند که با توجه به پیش بینی تورم بین ۳۰ تا ۵۰ درصد برای سال ۱۳۹۹،کاهش نرخ سود بانکی و رشد ۱۵ درصدی قیمت ارز در سایت سنا از ابتدای سال جاری تاکنون ( قیمت بیش از ۱۷ هزار تومان دلار در سایت سنا) دیر یا زود فعالان بازار به سمت خرید سهام شرکت‌ها روی خواهند آورد.

وی در ادامه افزود: مادامی که نرخ تورم در کشور  بالای ۳۰ درصد برآورد می‌شود ، بهره‌وری ، توسعه بازار فروش و عوامل بنیادی دیگر کمتر برای تحلیل‌گران بازار سهام اهمیت خواهد داشت و با این نرخ تورم ، اغلب سهام شرکت‌های موضوع سهام عدالت ارزنده است.

 

سهام عدالت دست دلالان نیفتد!

یک مقام مسئول کارگری گفت: اگر نتوانیم بازار بورس را کنترل کنیم و سهام عدالت مثل بازار سکه و ارز دست دلالان بیفتد در آن صورت باید پیامدهای منفی و ریسک آن را بپذیریم.

علی اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ثبت نام کارگران جا مانده از سهام عدالت گفت: یکی از دلایلی که بخش زیادی از کارگران از سهام عدالت استقبال نکردند این بود که نمی دانستند در آینده چه اتفاقی می افتد و ارزش سهام عدالت بالا می رود. البته عده ای از کارگران توانستند ثبت نام کنند ولی عده ای دیگر آن را جدی نگرفتند و تصور نمی کردند که سهامشان ارزش پیدا کند.

وی با اشاره به وجود ۱۴ میلیون کارگر بیمه شده در کشور گفت: آخرین آماری که از کارگران مشمول سهام عدالت داریم نزدیک به شش میلیون کارگر ساختمانی و فصلی است در حالی که تعداد کارگران بیمه شده در کشور به ۱۴ میلیون نفر می رسد و لازم است شناسایی این عده برای برخورداری از سهام عدالت صورت گیرد.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار درباره نحوه شناسایی و ثبت نام کارگران جامانده، گفت: احتمال دارد که دولت مجددا سامانه‌ای را برای این منظور تعریف کند تا کسانی که نتوانسته‌اند ثبت نام کنند و اصطلاحا جا مانده‌اند، اقدام کنند.

اصلانی با اشاره به کاهش سود سپرده های بانکی برای جذب سرمایه‌ها به بورس، خاطر نشان کرد: در حال حاضر این بحث مطرح است که کسری بودجه کشور از طریق بازار بورس جبران خواهد شد ولی اگر نتوانیم بازار بورس را کنترل کنیم و سهام عدالت مثل بازار سکه و ارز دست دلالان بیفتد در آن صورت به جای آنکه توزیع سهام به شکل عادلانه صورت گیرد و افراد از آن منتفع شوند، با پیامدهای زیانباری مواجه خواهیم شد و باید ریسک آن را بپذیریم.

این مقام مسئول کارگری در پایان پیشنهاد کرد: کارگران جا مانده از سهام عدالت از طریق فراخوان شناسایی و سرمایه‌های حاصله در بورس به سمت خط تولید کارخانه ها و سوددهی بنگاهها هدایت شود.

در حال حاضر بیش از ۱۴ میلیون کارگر بیمه شده در کشور وجود دارد و بر اساس آخرین آمارها ۶ میلیون کارگر فصلی و ساختمانی مشمول دریافت سهام عدالت شناخته شده‌اند. 

 

سرنوشت سهام عدالت

به گزارش ایسنا، مشمولین سهام عدالت تا ساعت ۲۴ پانزدهم خردادماه فرصت دارند با مراجعه به درگاه اینترنتی (لینک) روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند. در واقع افرادی که می‌خواهند به صورت غیرمستقیم سهام عدالت خود را مدیریت کنند، نیازی به مراجعه به سایت مذکور یا انجام هیچ اقدامی ندارند.

در این راستا مزایا و معایبی برای معرفی هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم مطرح شده است. برای مثال در تشریح روش مستقیم گفته شده است که مالکیت و مدیریت سهام عدالت به صورت مستقیم و بدون واسطه  به سهامدار سهام عدالت، تخصیص و انتقال خواهد یافت. به عبارت دیگر، به میزان سهام تخصیص یافته به هر فرد در شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت و به تناسب ارزش مقطع واگذاری، تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی تخصیص  خواهد یافت. علاوه بر آن این دسته از مشمولین سهام عدالت، به ازای سهام شرکت‌های غیربورسی سرمایه‌پذیر سهام عدالت، سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را نیز دریافت خواهند کرد.

در این روش  قابلیت نقل و انتقال سهام  مزبور به غیر و فروش آن بر  اساس محدودیت های زمانی و مقداری تعیین شده توسط شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت. همچنین مطابق قانون تجارت افراد سهامدار محسوب شده و از مزایای سهام تخصیص یافته از جمله سود و … بهره مند خواهند شد.

  همچنین افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، سهام شرکتهای بورسی تخصیص یافته روی کد بورسی خودشان منتقل می شود. این افراد از بابت سهام شرکتهای غیربورسی، سهامدار شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی هم خواهند بود.

 

تکلیف سهام عدالت

مشمولان توجه داشته باشند که زمانی که روش مستقیم را انتخاب می‌کنند، سهم‌های شرکت‌هایی که در سبد سهام عدالت وجود دارد، روی کد بورسی آن ها می نشیند. بر این اساس اگر مشمول کد بورسی هم ندارد، با انتخاب روش مستقیم، کد بورسی به صورت خودکار برای فرد صادر خواهد شد.

در این شرایط مشمول صاحب سهم های مختلفی در پرتفوی خود خواهد شد که می تواند طبق زمانی که توسط شورای عالی بورس مطرح می شود اقدام به فروش آن ها کند یا به طور کلی فعلا هیچ اقدامی انجام ندهد و ارزش سهم هایی که در اختیار دارد، طبق عرضه و تقاضای بازار سرمایه پیش برود. بنابراین مشمولان می‌توانند روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده و پس از آن تا مدت ها دست به هیچ اقدامی نزنند.

بر این اساس توصیه کارشناسان به اکثر مشمولان این است که سهام عدالت خود را حفظ کنند و نفروشند. آن ها بر این باورند که با فروش سهام، خود را از سود سهام و افزایش قیمت آن محروم خواهند کرد. آن‌ها توصیه می‌کنند افرادی که واقعا به فروش سهام خود نیازی ندارند، سهام خود را حفظ کنند، چرا که در بلندمدت سوددهی خوبی خواهد داشت  زیرا میزان بازدهی بازار بورس در بلندمدت بیشتر از سایر بازارهای موازی است.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 320 views بار دسته بندی : بورس تاريخ : 21 سپتامبر 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.