مکس بورس نقشه نیمروز بورس چهارشنبه (22 آبان 98) - مکس بورس

بورس تهران معاملات امروز را در فضایی آرام آغاز کرد و تا به انتها روند نسبتا متعادلی را در محدوده مثبت رقم زد. در سومین روز رشد متوالی شاخص سهام، اندازه نوسان قیمت‌ها کاهش یافت و شناسایی سود در بین فروشندگان در کنار احتیاط ناشی از تعطیلات دو روزه پایان هفته خریداران را به عقب راند. ارزش معاملات پایین و قیمت‌ها به خصوص در سهام بزرگ فروشنده‌های نسبتا زیادی دارد که نشان از تداوم نااطمینانی‌های مرتبط با بورس است.

دنیای بورس: روند صعودی شاخص کل بورس تهران امروز با شیب ملایم‌تری دنبال شد. نماگر اصلی سهام آخرین روز کاری این هفته را با تداوم رشد تقاضا در اغلب گروه‌ها شروع کرد و در ساعت ۱۲ با صعود حدود ۵۰۰ واحدی (به ۱۲) خود را تا کانال ۳۰۷  هزار واحد بالا کشید. همین جو صعودی بار دیگر فروشندگان در کمین را ترغیب به عرضه سهام و شناسایی سود کرد. جدال نزدیک فروشندگان و خریداران در ساعات پایانی مجال رشد بیشتر به شاخص را ندارد و در روند قیمت‌ها در محدوده با ثبات خود ماند.

این اتفاق در شرایطی افتاد که تقاضا در بخش‌هایی از بازار با شدت و قوت بیشتری دنبال شد. اگرچه ارزش معاملات خرد تا ساعت ۱۲ عدد ۷۹۰ میلیارد تومان را نشان می‌داد اما نکته جالب این بود که از بین ۳۲۷ نماد بورسی، ۵۵ نماد با صف خریدی معادل ۱۴۰ میلیارد تومان مواجه بودند. علاوه بر نماد تازه‌وارد «کویر» که همچنان در جذب منابع و میزان بازدهی از زمان ورود به بازار، جزو موفق‌ترین عرضه‌اولیه‌های بورسی به شمار می‌رود، سهم‌هایی غالبا کوچک و متعلق به صنایع غذایی، خودرویی، کاشی‌سازی  با صف طولانی خرید همراهند.

در عین حال، معاملات گروه‌های بانکی و خودرویی از تب و تاب کمتری برخوردار بود. این در گروه در دوره اصلاح عنوان بیشترین ارزش معاملات بورسی را در اختیار داشته‌اند اما امروز کمتر مورد توجه قرار داشتند. حتی حمایت‌های سهامداران حقوقی در بزرگان این گروه‌ها چندان موثر واقع نشد چرا که فروشندگان قوی‌تری در این سهام مشغول عرضه بودند.

آفاق مه‌آلود بازار جهانی

بزرگان کالایی معاملات امروز را در شرایطی نسبتا متعادل و البته رو به بازه منفی قیمت سپری کردند. در دقایق پایانی، نماد معاملات شرکت‌های پتروشیمی جم، ملی مس و پالایش نفت اصفهان به عنوان نمایندگان سه صنعت بزرگ بورسی بیشترین فشار را بر شاخص آوردند. علاوه بر جو احتیاطی این طیف از سهم‌ها در روز پایانی هر هفته، به نظر می‌رسد که عقب‌نشینی قیمت نفت و فلزات هم منجر به فشار بر قیمت وابستگان بورسی شده است.

سخنان دوپهلوی ترامپ در مورد رابطه تجاری با چین به نگرانی بازار جهانی در این زمینه افزود. ترامپ شب گذشته ضمن اظهارات مثبت در خصوص پیشرفت گفت‌وگوها با چین ابراز امیدواری کرد که روند اخیر مذاکرات این دو کشور می‌تواند زمینه را برای ورود به فازهای بعدی توافق فراهم کند. در عین حال، ترامپ افزود که تعرفه‌های ۱۵ درصدی عليه چين که قرار بود از اول دسامبر اعمال شود، طبق برنامه به اجرا در خواهد آمد. به این ترتیب، قیمت‌های جهانی مجددا تحت فشار قرار گرفت و هر بشکه نفت برنت که روز سه‌شنبه به ۶۳ دلار نزدیک شده بود، با افت ۱٫۸ درصدی اکنون در حال معامله با قیمت ۶۱٫۵ دلار است، هر تن مس نیز طی افتی ۸۰ دلاری به کانال ۵۸۰۰ دلار برگشت و شاخص فلز روی هم در بورس فلزات لندن به کانال ۲۴۰۰ دلاری تنزل کرد. تاثیر این تغییرات را می‌توان با درجات کمتری در معاملات سهام وابسته دید.

قابی از برندگان و بازندگان امروز

طی دو روز اخیر و بخصوص در معاملات روز سه‌شنبه قیمت سهام گروه‌های کوچک‌تر به طور دسته‌جمعی با سرعت نسبتا بالایی رشد کردند. غذایی‌ها، دارویی‌ها، لاستیک‌سازان و طیف متنوعی از سهم‌ها که درجه شناوری پایین‌تری دارند و ضمنا منتظر انتشار اخبار مرتبط با بودجه هستند. به طور کلی، صنایع که قیمت‌گذاری محصولاتشان از دلار ۴۲۰۰ تومانی تاثیر مثبت می‌پذیرد با گمانه‌زنی در مورد حذف ۴۲۰۰ از معادلات قیمتگذاری‌ها و ارتقای آن به دلار ۸۰۰۰ تومانی تقاضا را تحریک کرده است.

البته امروز این روند یکدست به قوت روز قبل نیست و برای مثال، قندی‌ها در کنار دارویی‌ها با فشار عرضه عمدتا به اصلاح قیمت تن دادند. با وجود این، شدت رشد در گروه‌هایی مثل سیمانی‌ها و کاشی‌وسرامیک‌ها، لاستیک‌سازان و محصولات فلزی به طور یپارچه افزایش قیمت و غالبا صف خرید  را تجربه کردند.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 241 views بار دسته بندی : بورس تاريخ : 26 دسامبر 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.