مکس بورس هشدار به تازه واردان بورسی: مواظب ریزش باشید! - مکس بورس

همزمان با ادامه رکوردشکنی ها در بازار سهام که شاخص کل بورس را به کانال ۹۱۷ هزار رساند، حالا اما برخی از تحلیلگران از نسبت به ریزش بورس هشدار میدهند.   

به گزارش «دنیای بورس»، تسنیم نوشت: کارشناسان و فعالان بورس بر این باورند که بورس جای پیچیده‌ای است، ریسک‌پذیری بالایی دارد و سرمایه‌گذاری در آن، حوصله و تخصص می‌خواهد بنابراین عموم مردم و افرادی که با بورس آشنا نیستند چون از این ویژگی‌ها اطلاع ندارند، بهتر است گفت‌وگوی زیر را بخوانند.

یکی از فعالان بازار سرمایه با تشریح انواع روش‌های سرمایه‌گذاری مردم در بورس از آنها می‌خواهد ریسک‌پذیری خود را بالا ببرند و به آنها چند روش قابل اطمینان برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم پیشنهاد می‌کند.

حسین خزلی می‌گوید، برای خرید سهام با منابع زیر ۵۰۰ میلیون تومان، صندوق‌های سرمایه‌گذاری پیشنهاد می‌شود که انواع متفاوتی دارند. 

به‌گفته خزلی یکی از این صندوق‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت است که شبیه سپرده‌های بانکی سوددهی دارند اما نوسان قیمت واحدها و مقدار سوددهی که دارند، کمتر است. به‌عنوان نمونه اگر بانک‌ها بین ۱۵ تا ۱۸ درصد سود می‌دهند، این صندوق‌ها بین ۲۰ تا ۲۳ درصد سود ماهانه می‌دهند.

او اضافه می‌کند: این نوع صندوق‌ها برای کسانی که سپرده‌گذار بانکی هستند و می‌خواهند ماهانه سود دریافت کنند و امورات خود را بگذرانند، مناسب است.

خزلی دسته دوم را صندوق‌های در سهامی اعلام می‌کند که مدیر صندوق منابعی را که از مردم  جمع‌آوری می‌کند با مدیریت و تخصص خود در انواع سهم‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند.

او ادامه می‌دهد: از آنجا که بورس و سهم‌ها نوسان دارد، قیمت واحدهای این صندوق‌ها هم نوسان دارد ولی برای افراد ریسک‌پذیرتر و کسانی‌که حوصله، وقت و تخصص پیگیری بورس را ندارند و مستقیم نمی‌توانند سرمایه‌گذاری کنند، مناسب است.

این فعال بازار سهام به دسته دیگری از صندوق‌های سرمایه‌گذاری اشاره می‌کند و صندوق‌های مختلط یا هیبرید را معرفی می‌کند.

او در توضیح بیشتری در این‌باره می‌گوید: در صندوق‌های مختلط یا هیبرید، نیمی از منابع در اوراق با درآمد ثابت و نیمی دیگر در سهام سرمایه‌گذاری می‌شود. این صندوق‌ها ریسک کمتری دارند و احتمال نوسان واحدها هم در آنها کمتر از سهام اما بیشتر از اوراق با درآمد ثابت است.

خزلی در ادامه توصیه‌های بورسی خود، به دارندگان سرمایه بالای ۵۰۰ میلیون تومان هم پیشنهاد می‌کند اگر تصمیم به سرمایه‌گذاری در بورس دارند ولی حوصله و تخصص و ریسک‌پذیری ندارند به سراغ شرکت‌های سبدگردان بروند.

به گفته وی شرکت‌های سبدگردان دارای مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار هستند و با عقد قرارداد رسمی با مردم، منابع ایشان را به نام خودشان مدیریت و سرمایه‌گذاری می‌کنند.

او تأکید می‌کند: این روش برای افرادی که سرمایه بالای ۵۰۰ میلیون تومان دارند مناسب‌تر است.

 

هشدار جدی به تازه‌واردها

این فعال بازار سرمایه به مردمی که این روزها کد سهامداری می‌گیرند و تازه وارد بورس می‌شوند و سهام می‌خرند و با این بازار و آینده آن آشنایی ندارند، هشدار جدی می‌دهد.

به تصریح خزلی، خریداران تازه‌وارد بورس باید بدانند قیمت این سهم‌هایی که می‌خرند بین ۳ تا ۱۰ و برخی تا ۲۰ برابر رشد کرده و طبیعی است که ایشان در اوج قیمت‌های تاریخی بورس، سهام خریده اند و احتمال ریزش و نوسان آن در آینده وجود دارد.

او در پاسخ به اینکه توصیه شما به این سهامداران جدیدالورود چیست، از آنها می‌خواهد که در ۵۰ سهام بزرگتر و برتر بازار سرمایه، سرمایه‌گذاری کنند تا اگر بازار بورس به هر دلیل منفی شد، سهام آنها کمتر منفی شده و از آنجا که سهام این شرکت‌ها پتانسیل تولید، فروش و صادرات خوبی دارند بنابراین در بازه زمانی پس از منفی شدن بورس می‌توانند خودشان را بازسازی کرده و به قیمت قبلی بازگردند.

او تأکید می‌کند: ورود به بورس، کار تخصصی است به‌عنوان نمونه اگر برای خرید یک دستگاه خودرو دست دوم، ۲۰ فاکتور را در نظر می‌گیرید برای خرید سهام در بورس باید ۵۰ فاکتور را بررسی کنید.

خزلی با یادآوری این مهم که در بورس باید از نظر متخصصان و مشاوران استفاده کرد تصریح می‌کند: علاوه‌بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردان، شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری هم هستند که به مردم مشاوره می‌دهند.

او می‌گوید:کسانی که می‌خواهند مستقیم سهم بخرند و بفروشند، این شرکت‌ها توصیه می‌کنند از هر شرکت چه میزان سهم بخرند یا چه میزان از آورده خود را برای خرید چه سهم‌هایی اختصاص بدهند. 

خزلی اضافه می‌کند: این شرکت‌ها مستقیم وارد خرید و فروش سهام برای مردم نمی‌شوند و با دریافت مبلغی به‌عنوان حق مشاوره، پیشنهادهای مختلفی برای خرید و فروش سهام می‌دهند.

  

افزایش ۳۹ هزار واحدی شاخص بورس در نخستین روز هفته

شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه) ۳۹ هزار و ۳۰۴ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۹۱۷ هزار و ۴۰۵ واحد رسید. براساس معاملات امروز بیش از چهار میلیارد و ۶۹۵ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۷۱ هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۱۲ هزار و ۲۹۱ واحد افزایش به ۲۹۷ هزار و ۹۵۸  واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با هشت هزار و ۱۶۲  واحد رشد به ۱۹۷ هزار و ۸۶۰ واحد رسیدند.

شاخص آزاد شناور نیز ۵۱ هزار و ۸۶۲ واحد، شاخص بازار اول ۲۶ هزار و ۸۳۸ واحد و شاخص بازار دوم ۸۷ هزار و ۴۱۹ واحد افزایش داشتند.

علاوه بر این در معاملات امروز همه نمادها دارای تاثیر مثبت بر شاخص بورس بودند و نماد  صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با سه هزار و ۱۱۳ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با دو هزار و ۳۸۵ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با یک هزار و ۶۳۷ واحد، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی  (شستا) با یک هزار و ۲۷۰ واحد، سرمایه گذاری خوارزمی (وخارزم) با یک هزار و ۸۶ واحد، فولاد خوزستان (فخوز) با یک هزار و ۴۱ واحد و نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۹۹۲ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.

برپایه این گزارش، امروز نماد گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، گلوکوزان، فولاد مبارکه اصفهان، بانک تجارت، ملی صنایع مس ایران، بانک اقتصاد نوین در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۴۳۱ میلیون و ۶۷۱ هزار برگه سهم به ارزش هشت هزار و ۱۲۸  میلیارد ریال داد و ستد شد.

 

آخرین وضع شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۴۱۶ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۰ هزار و ۷۰۲  واحد ثابت ماند.همچنین در این بازار یک میلیارد و ۵۹۱ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۳۹ هزار و ۲۲  میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز همه نمادهای فرابورس از جمله نماد هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز) و تولید نیروی برق دماوند (دماوند) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند

  

اولین واکنش عملی به رانت‌های پس از عرضه اولیه / معاملات غگیلا محدود شد

پس از اعتراضات پی در پی به رانت‌های پس از روز عرضه اولیه نمادهای مختلف، به نظر می‌رسد بالاخره اولین واکنش عملی به این اتفاق صورت گرفته است.

به گزارش تجارت‌نیوز، پس از اعتراضات پی در پی به رانت‌های بعد از روز عرضه اولیه نمادهای مختلف، به نظر می‌رسد بالاخره اولین واکنش عملی به این اتفاق صورت گرفته است. امروز اعلام شده است که برای نماد معاملاتی عرضه اولیه اخیر یعنی غگیلا، محدودیت حجمی تعیین شده است.

طبق این اطلاعیه، «محدودیت حجمی (حداکثر تعداد اوراق بهادار در هر سفارش) جهت نماد معاملاتی شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان (سهامی عام) در نماد (غگیلا۱)، از روز شنبه مورخ ۱۳۹۹/۰۲/۱۳، به میزان ۵۰،۰۰۰ سهم تعیین می‌گردد. مدیر عملیات بازار فرابورس ایران»

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 266 views بار دسته بندی : بورس تاريخ : 15 نوامبر 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.