مکس بورس گزارش دولت در صحن مجلس | وعده وزیر بهداشت از زمان احتمالی پایان کرونا - مکس بورس

وزیر بهداشت در حالی امروز در صحن مجلس از وعده احتمالی درباره زمان پایان کرونا در کشور سخن به میان آورد که وزیر کشور گفت: روند ابتلا به کرونا در کشور روبه کاهش است.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، آقای سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اولین گزارشات بیماری کرونا را از شهر “ووهان” چین دریافت کردیم، گفت: بلافاصله پس از اخذ گزارش با همکاری همکارانم، برنامه‌ای را برای مقابله با ورود احتمالی ویروس کرونا ترتیب دادیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه از همان ابتدا مشخص بود که ویروس جدید با رویکرد و رفتار مناسب، قطعاً ما را گرفتار خواهد کرد، افزود: اولین مورد در سال ۲۰۰۳ تحت عنوان ویروس سارس کشور چین را گرفتار کرد که منشأ آن خفاش بود که به انسان منتقل شد. در سال ۲۰۱۲ کرونای جدید در خاورمیانه به عنوان مِرس بروز کرد که اولین مرگ را در عربستان شاهد بودیم که منشأ آن هم شتری بود که به وسیله خفاش گزیده شده بود.

آقای نمکی با بیان اینکه کرونای جدید با رفتار بسیار متفاوت منجر به قتل عام در ووهان چین شد، تاکید کرد: در همان روز اول با تشکیل جلسه برای پرواز‌های مستقیم از چین برنامه ریزی لازم را انجام داده و توصیه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کردیم.

وی با بیان اینکه در اوایل بهمن ماه ما در دانشگاه‌ها آمادگی‌های لازم را برای تخت، امکانات و آزمایشگاه‌های مورد نیاز ایجاد کردیم، ادامه داد: WHO دو هفته بعد از اینکه ورود ویروس کرونا به ایران تشخیص داده شد، تعداد محدودی کیت آزمایشگاهی در اختیار ایران قرار داد، اما از همان اولین روز با همکاری انستیتو پاستور طراحی کیت تشخیص بیماری را در دستور کار قرار دادیم و دو آزمایشگاه را برای تشخیص بیماری در نظر گرفتیم.

وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه در روز‌های ابتدایی پیک پاییزه آنفولانزای N۱H۱ را داشتیم، افزود: بر همین اساس ما منتظر پیک زمستانه نوع B بودیم که در این شرایط، مواردی از شهر قم به عنوان آنفولانزای حاد گزارش شد که ۸ مورد از آن نوع B تشخیص داده شد.

آقای نمکی با بیان اینکه در ۲۹ بهمن ماه ۲ مورد بیماری با علایم کرونا از قم گزارش شد، گفت: همان موقع اعلام کردیم که این گزارش متفاوت است و بلافاصله تست‌های لازم را انجام داده و در جلسه ۳۰ بهمن هیات دولت این موارد را به اعضا اعلام کردیم.

وی با بیان اینکه بعد از اعلام ۲ مورد احتمال ابتلا به ویروس کرونا، تست‌های اولیه انجام شد، ادامه داد: بعد از اینکه نخستین آزمایشات مثبت بود، با همکاری انستیتو پاستور، آزمایشات بعدی نیز انجام و جواب آن‌ها مثبت بود.

وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه بعد از اعلام نتایج موارد ابتلا به ویروس کرونا، برخی توصیه داشتند که اعلام این موارد قبل از انتخابات درست نیست، تصریح کرد: بنده اعتقادم همواره بر این است که صداقت و راستگویی به مردم، بزرگترین سرمایه اجتماعی است که باید حفظ شود.

آقای نمکی با بیان اینکه امروز، روز ریشه یابی منشأ نیست، تاکید کرد: امروز، روز مبارزه تمام عیار با ویروس کرونا است که تمام سرزمین ما را گرفتار کرده و همدلی و وفاق و مشارکت همگانی تنها راه کنترل و ریشه کن کردن این ویروس است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در بهمن ماه قبل از بروز نخستین کیس‌ها در ۳۶ مبدأ ورودی، کنترل گذاشته و تب سنجی کردیم، ادامه داد: از اوایل بهمن ماه نیز خروج ماسک از کشور را ممنوع کردیم.

وی مهمترین افتخار کشور را سرگردان نشدن بیماران در دوران پیک بیماری ناشی از ویروس کرونا دانست و گفت: این در حالی است که این ویروس بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکایی را به زانو درآورده، به طوری که بیماران در چمن‌های بیرون بیمارستان‌ها سرگردان هستند، این در حالی است که میزان تخت بیمارستان‌های اروپایی در بدترین حالت ۴ تا ۵ برابر ایران است.

وزیر بهداشت با قدردانی از حمایت مقام معظم رهبری در مبارزه با ویروس کرونا تاکید کرد: حمایت‌های ایشان قوت قلبی برای ما بود، علاوه بر این از خدمات دولت، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، سازمان‌های مردم نهاد و سایر دستگاه‌های مربوطه که ما را برای رسیدن به نقطه مطلوب کمک کردند، تشکر می‌کنم.

آقای نمکی همچنین گفت: در حال حاضر کشور در مرحله مدیریت بیماری است و نباید دچار توهم شده و تصور کرد که به مرحله مهار و کنترل رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه برای واردات ماسک و لباس پرستاران با توجه به تحریم‌های اعمال شده علیه ایران با مشکلات بسیار روبه‌رو بودیم، افزود: سازمان جهانی بهداشت با برقراری ویدئوکنفرانس خواهان ارائه تجربه موفقیت‌آمیز ایران در مبارزه با کرونا به سایر کشور‌ها شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: همدلی ملی با پشتوانه مقام معظم رهبری موجب شد برای نخستین بار نماز‌های جمعه، مدارس، دانشگاه‌ها، حرم مقدس امام رضا (ع)، اعتکاف و سفر‌های راهیان نور در کشور تعطیل شود.

وی غربالگری عمومی که به عنوان بسیج ملی مبارزه با کرونا از آن یاد می‌شود را یکی از راهکار‌های اصلی کشور برای مبارزه با این ویروس توصیف کرد و ادامه داد: با اجرای این طرح شناسایی بیماران در مراحل اولیه انجام گرفت به همین دلیل آمار بیمارستان‌ها و تعداد مرگ و میر‌ها کاهش یافت.

آقای نمکی اضافه کرد: با اجرای غربالگری عمومی، بیماریابی فعال‌تر شد و همین امر موجب کاهش فشار به کادر درمان و بیمارستان‌ها شد.

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه تاکنون ۷۱ میلیون نفر در بستر پرونده الکترونیک در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا شرکت کرده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر حداقل ۳۰ تا ۵۰ درصد تخت‌های بیمارستان‌های ایران خالی است، علاوه بر این تعداد حدود ۱۵ هزار تخت در نقاهتگاه‌ها آماده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صحبت‌های آقای عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مبنی بر افزایش روزانه تعداد بیماران کرونایی اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح بسیج مقابله با کرونا، بیماریابی افزایش یافت به همین دلیل آمار بیماران کرونایی روزانه افزایش می‌یابد، اما باید به این نکته توجه کرد که با اجرای طرح مذکور بار بیمارستان‌ها کاهش و رسیدگی به بیماران افزایش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه در روز‌های آینده شاهد نمایش زیباتری از مقابله با کرونا خواهیم بود، تصریح کرد: فاصله بین مرگ و میر و تعداد افراد آلوده کاهش چشمگیری یافته است به گونه‌ای که از نظر ابتلا در دنیا در مرتبه هفتم و از نظر مرگ و میر ششم هستیم که این عدد در روز‌های آینده مطلوب‌تر می‌شود.

آقای نمکی با بیان اینکه در گام نخست فاصله‌گذاری اجتماعی و گام دوم فاصله‌گذاری هوشمند را اجرایی کردیم ادامه داد: بر اساس نظر تمامی کارشناسان برای مبارزه و مهار کرونا باید اجرای فاصله‌گذاری استمرار داشته باشد، اما باید به این امر نیز توجه شود که کشور در حال حاضر با حصر و جنگ اقتصادی روبه‌رو است.

عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: فردی که شغل او جوراب فروشی است را نمی‌توانیم به حال خود رها کنیم، دو راهکار وجود دارد نخست آن که باید کمک‌های مالی به این افراد پرداخت شود و دوم آن که باید اجازه ادامه فعالیت داشته باشند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نمی‌توان تولید و صنعت را تعطیل کرد، گفت: باید با در نظر گرفتن پروتکل‌های بهداشت از فروپاشی اقتصادی جلوگیری کرده و کرونا را مدیریت کنیم. هیچ پدیده‌ای برای اقتصاد کشور سهمگین‌تر از طولانی‌تر شدن مدیریت بیماری کرونا نیست. باید این ویروس در حداقل زمان مهار شود.

وی در پایان از آقای لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به دلیل تماس‌های مکرر و پیگیری امور، پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، سایر نمایندگان، کادر درمانی، سپاه و نیرو‌های مسلح تشکر کرد.

 

 ۳۰ تا ۵۰ درصد تخت خالی بیمارستانی داریم

آقای دکتر نمکی در ادامه افزود: علاوه بر تخت‌های خالی بیمارستانی ۱۹ هزار تخت خالی نقاهتگاهی هم در نقاط مختلف کشور وجود دارد. وی گفت:​ تاکنون ۷۱ میلیون نفر با استفاده از پرونده الکترونیک سلامت غربالگری شدند و مواردی که در مرحله اولیه بیماری کرونا هستند، شناسایی شده اند.

 

وعده خوش وزیر بهداشت: تا پایان اردیبهشت کرونا مهار می شود / روایتی از قم

همچنین سعید نمکی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان ارائه گزارش مجموعه اقدامات صورت گرفته برای مقابله با کرونا اظهار داشت: برای وزارت بهداشت از قبل مشخص بود این ویروس ایران و مردم را گرفتار خواهد کرد.

وی افزود: سال ۲۰۰۳ ویروس سارس چین را گرفتار کرد که منشأ آن خفاش بود. این کرونای جدید ، رفتاری کاملاً متفاوت نسبت به کروناهای قبلی داشت و به نوعی دیگر بروز کرد . از همان ابتدا برای پروازهای چین تصمیم گرفتیم و حتی به دانشگاه‌های علوم پزشکی هم ابلاغ کردیم.

این مقام مسئول ادامه داد: از اوایل بهمن ، بیمارستان‌ها برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و تخت آماده شدند و کیت جدید تشخیص کرونای با همکاری انستیتو پاستور و آزمایشگاه دانشکده بهداشت تولید شد. اولین مورد هم در پیک پاییزه بصورت H1 و N1 بود که پیک آنفولانزا در زمستان بروز کرد.

نمکی درباره وضعیت قم هم توضیح داد : موارد شهر قم در قالب سرماخوردگی ، گزارش شده بود و پس از آن متأسفانه دو مورد در ۲۹ بهمن و همراه با  علایم مشکوک بود که با گزارش های قبلی متفاوت و ویروس جدید کرونا بود. صبح چهارشنبه ۳۰ بهمن این دو مورد را اعلام کردیم . اگر چه برخی مدعی شدند اعلام این قبل از انتخابات درست نیست اما تأکید کردم  راستگویی ، خدمت به مردم است. هر چند این موارد باید به تفصیل در جلسه غیرعلنی توضیح داده شود.

وی افزود: وقایع گیلان با کاملاً متفاوت بود و تک‌تک موارد مبتلا بررسی شده بود. این به این معنی نیست که با مردم بیگانه هستیم. امروز ، روز ریشه‌یابی منشأ بیماری کرونا نیست بلکه روز مبارزه تمام عیار با این ویروس است که تا آخر اردیبهشت آن را مهار خواهیم کرد .

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مجلس

همچنین آقای محمدباقر نوبخت در نشست علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی با بیان گزارش عملکرد سازمان برنامه و بودجه برای مقابله با کرونا، با اشاره به آثار و پیامد‌های اقتصادی بیماری کرونا، گفت: این آثار در دو بخش اقتصادی و مالی دولت و مردم تقسیم می‌کنیم. این بیماری در کنار تامین منابع دولت از طریق فروش نفت و فرآورده‌های نفتی که با کاهش تقاضای جهانی و افت قیمت نفت مواجه شد، اثرگذار بوده است.

آقای نوبخت تصریح کرد: دولت در رابطه با تامین منابع مالی بودجه از طریق دریافت مالیات هم با مشکلاتی مواجه شد چرا که برای همراهی مشاغل و کسب و کار‌های خرد و امهال سه ماهه وام‌ها اقداماتی صورت گرفت و منابع مالی دولت از طریق مالیات با عدم تحقق مواجه شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به منابع درآمدی دولت از طریق واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای که به دلیل بیماری کرونا با تعویق مواجه شد، گفت: در دوران مبارزه با کرونا با مخارج غیرقابل اجتنابی هم مواجه شدیم که نه تنها در خزانه بلکه در مولفه‌های منابع عمومی نیز اثرگذار بوده است در همین راستا پرداخت چند هزار میلیارد تومان یارانه ماهانه، ۳۰ هزار میلیارد یارانه معیشتی، مبالغ خرید تضمینی گندم، ۵۱ هزار میلیارد برای طرح تحول سلامت و سهم نهاد‌های حمایتی مفروض بوده است و از طرفی ۴۴۰۰ میلیارد تومان هم باید در روز‌های آینده برای یارانه‌ها پرداخت شود.

وی با اشاره به درآمد‌های دولت از طریق افزایش قیمت بنزین، گفت: در روز‌های اخیر به دلیل کاهش مصرف سوخت، دولت با کاهش درآمدی مواجه شده است از این رو دولت در یکی از حساس‌ترین مراحل مدیریت منابع و مصارف بودجه قرار دارد تا بتواند به تمامی تعهدات خود عمل کند تاکنون هم هیچ تاخیری در پرداخت حقوق‌ها و یارانه‌ها ایجاد نشده است.

آقای نوبخت با اشاره به تاثیر بیماری کرونا بر جامعه و مردم، اظهار کرد: تاثیری که این بیماری بر مردم و جامعه داشته است، به دو بخش نیاز‌های حمایتی حوزه‌های بهداشت و درمان و مشکلات اقتصادی کسب و کار‌ها تقسیم می‌شود. در حوزه سلامت تمامی هزینه‌هایی که برای بخش سلامت لازم بود از جمله اعتبارات بیمه سلامت به صورت صددرصدی پرداخت شده است تا به واسطه آن هزینه‌های کادر درمانی پرداخت شود همچنین در روز‌های آینده هم اعتبارات ردیف‌های دیگر بهداشت و درمان هم پرداخت خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با اشاره به پرداخت ۳ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان برای تقویت ستاد ملی مبارزه با کرونا کشور، تهران و سایر استان‌ها گفت: در حال حاضر ۶۰۰ میلیارد تومان هم برای دانشگاه‌های علوم پزشکی نیازمند در نظر گرفته شده است که به زودی پرداخت می‌شود. از طرفی برای ماه‌های آینده هم بالغ بر ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات بیمارستان ها، تامین دارو، البسه و پوشاک مخصوص کادر درمانی، تهیه کیت‌های آزمایشگاهی و همچنین جبران کمبود درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظر گرفته شده است.

آقای نوبخت افزود: آنچنان که کسبه و مشاغل انتظاراتی از دولت دارند، دانشگاه‌ها نیز از دولتی که در معرض آسیب سخت به جهت تأمین منابع است، انتظاراتی دارند. در مجموع و با همه این شرایط ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد طراحی کردیم که همه تجهیزات مورد نیاز وزارت بهداشت توسط شرکت‌های داخلی و دانش‌بنیان تهیه شود. لیست تجهیزات اقلام مورد نیاز دارویی، البسه و تجهیزات پزشکی با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه شده لذا در صورتی که شرکت‌های دانش بنیان بتوانند این اقلام را تهیه کنند، یک ریال برای واردات تجهیزات مورد نیاز از خارج از کشور هزینه نخواهیم کرد.

وی با اشاره به برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی با اجازه و موافقت مقام معظم رهبری تصریح کرد: به کمک این منابع برای ماه‌های آینده وزارت بهداشت هزینه‌های لازم را صورت خواهیم داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: دولت علاوه بر موارد مذکور باید نیاز مردم و کسب و کار آن‌ها را مرتفع کند از این رو دولت باید تلاش کند تا جامعه هدف را شناسایی و در حد توان منابع لازم را به آن‌ها اختصاص دهد بر همین اساس به ۳ میلیون افرادی که بر اساس آمار حقوق ثابت ندارند و مالکیت دیگری هم نداشته‌اند از ۲۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تومان پرداخت کردیم و در روز‌های آتی مجدداً پرداختی به این گروه از افراد انجام می‌شود. در مجموع برای این گروه ۳ میلیونی ۴ بسته پرداختی صورت می‌گیرد که تاکنون یک مرحله آن انجام گرفته است.

معاون رئیس جمهور همچنین گفت: در مرحله بعد دولت کسانی که حقوق داشتند، اما به صورت روزمزد و فصلی دریافت می‌کردند را شناسایی کرد، این گروه حدود ۴ میلیون نفر را شامل می‌شود. دولت اعلام کرده که به کارت یارانه این گروه از افراد یک تا دو میلیون تومان واریز خواهد کرد تا افراد برای دریافت منابع کمکی به بانک‌ها هم مراجعه نکنند. طی دو سال مبلغ یارانه‌ای که طی دو مرحله به این افراد پرداخت می‌شود از حساب آن‌ها کسر خواهد شد.

آقای نوبخت در ادامه افزود: دولت طی اقدامی دیگر تسهیلاتی برای ۴ میلیون نفر مذکور در نظر گرفته که حدود ۶ هزار میلیارد تومان منابع لازم دارد، بانک‌ها در تأمین و تخصیص این منابع باید کمک کنند، اما از آنجایی که بانک‌ها امکان اختصاص تسهیلات با سود ۱۲ درصد را دارند، سازمان برنامه و بودجه مسئولیتی به عهده گرفته تا ۸ درصد سود تسهیلات افراد را برای امسال و سال آینده عهده‌دار شود و پرداخت کند.

وی با اشاره به تصمیمات روز گذشته هیأت وزیران گفت: همچنین پیشنهاد شد که برای ۷۸ میلیون نفری که یارانه دریافت می‌کنند یک میلیون در صورت اینکه متقاضی باشند اختصاص داده شود بنابراین با مکانیزم‌های اشاره شده می‌توانیم کارت یارانه افراد را شارژ کنیم، اما بانک‌ها برای اختصاص این منابع نیز دریافت سود ۱۲ درصد را اعلام کردند لذا در حال تعبیه ساز و کار انجام آن هستیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور خاطر نشان کرد: علاوه بر افراد مذکور، کسبه‌هایی داریم که اگر به آن‌ها کمک نشود کارگران خود را اخراج می‌کنند لذا این گروه از افراد که حدود ۳ میلیون نفر هستند نیز شناسایی شده‌اند و به آن‌ها بر اساس کارکنان که حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیون به ازای هر یک از کارکنان می‌تواند باشد و بخشی هم به صورت سرمایه در گردش است، ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات با دوره تنفس داده شود تا دوره گذار بیماری کرونا و آثار اقتصادی آن را پشت سر بگذارند.

معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: ۱۰ ردیف و رسته شغلی برای این بنگاه‌ها با توجه به بار مالیات و عدم توانایی پرداخت تسهیلات مشخص شده و برای آن‌ها امکاناتی را در نظر گرفتیم تا کمک‌هایی صورت گیرد. با همه این توصیفات دولت در حال مدیریت و عمل به تعهدات خود است، از سویی باید تعهدات خود به کارکنان و کارمندان و طرح‌های توسعه‌ای را جامه عمل بپوشاند و در بخش دیگر مشکلات کسب و کار‌ها را رفع کند تا ضمن صیانت بهداشتی از کسبه، پشتیبانی‌های مالی نیز انجام شود.

آقای نوبخت در پایان تأکید کرد: احساس عجز و ضعف نخواهیم کرد و با موفقیت از این دوره سخت عبور می‌کنیم.

 

روند ابتلا به کرونا در کشور رو به کاهش است

آقای عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه وزارت کشور با توجه به جایگاهی که در قالب ساختار اداری داشته و دربرگیرنده استانداری ها، فرمانداری ها، شهرداری‌ها و بخشداری هاست، مسئولیت هماهنگی و پیگیری روند کنترل ویروس کرونا در سطح ملی را برعهده داشته است، افزود: اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا توسط وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ ۳۰ بهمن در جلسه هیات دولت گزارش و یکم اسفندماه ستاد مقابله با کرونا تشکیل شد و به دلیل اینکه ستاد مدیریت بحران زیر مجموعه این وزارتخانه است، در این زمینه گزارشی را به رئیس جمهور ارائه دادیم.

وزیر کشور گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا در ابتدا به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد و بعد از آن رئیس جمهور ریاست آن را عهده دار شد، اما وزارت کشور برای اجرای تمام تصمیماتی که در این ستاد اتخاذ می‌شود، به طور مستقیم مسئولیت دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به هماهنگی بین تمامی مسئولان ملی و استانی، اقدامات خوبی در زمینه کنترل ویروس کرونا انجام شد، کما اینکه در شرایط کنونی همه آن‌ها نسبت به این موضوع توجیه شده و شناخت مکفی از آن دارند. از سوی دیگر اوایل شیوع این ویروس، ضعف‌هایی در زمینه امکانات، تجهیزات، شرایط بستری در مراکز درمانی و تخت‌های بیمارستانی وجود داشت، کما اینکه این موضوع از مهمترین دغدغه‌های پرستاران و پزشکان بود، اما هم اکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه از آمادگی، شناخت و امکانات کافی برخوردار است. همچنین مردم نیز با افزایش سطح آگاهی و خودکنترلی که در این زمینه داشتند، کمک بزرگی به مسئولان کردند.

آقای رحمانی فضلی با اشاره به نحوه اجرای طرح کاهش فاصله اجتماعی عنوان کرد: این طرح در تاریخ ۷ فروردین ماه از طریق تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز تجمع جمعیتی اجرا شده و در مرحله دوم این روند شدت بیشتری یافت تا جایی که بعد از گذشت ۱۰ روز از اجرای این طرح که با همکاری خوب نیروی انتظامی، بسیج، سپاه و بخش‌های مختلف وزارت کشور اعم از استانداری ها، فرمانداری ها، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها انجام شد، از نظر کنترل این ویروس در شرایط مناسب تری قرار داریم.

وی افزود: حدود ۱۳۵۷ شهر در کشور وجود دارد که شهرداران آن‌ها با آمادگی کامل برای کنترل ویروس کرونا از طریق ضدعفونی کردن معابر و سایر اقدامات مرتبط وارد عمل شدند، همچنین در کنار انجام هماهنگی و پیگیری‌های لازم در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور در حوزه امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و مدیریت بحران نیز اقدامات درخوری انجام داد، کما اینکه با آغاز سال جدید بامشکل وقوع سیل مواجه شدیم که ستاد مدیریت بحران در این زمینه به خوبی اقدام کرده و استانداری‌ها نیز وظایف خود را به خوبی انجام دادند.

این عضو کابینه دولت یادآور شد: در مرحله جدید کنترل ویروس کرونا در قالب کنترل هوشمند، اصناف به سه دسته ریسک پایین، متوسط و بالا تقسیم شدند و قرار شد در استان‌ها از تاریخ ۲۳ فرودین ماه اصناف با ریسک پایین فعالیت خود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و نظارت دقیق استانداری‌ها شروع کنند و در تهران نیز از ۳۰ فروردین ماه این اصناف به فعالیت بپردازند. از سوی دیگر در حوزه تجمعات برای فعالیت آموزش و پرورش و آموزش عالی بعد از ۳۰ فروردین ماه ستاد مقابله با کرونا مجدد تشکیل جلسه داده و تصمیمات مقتضی اتخاذ خواهد شد.

وی با اشاره به تلاش‌های مسئولان مربوطه برای هماهنگی و اقناع سازی مردم و دستگاه‌های اجرایی جهت کنترل ویروس کرونا، تصریح کرد: کمیته امنیتی نظامی وزارت کشور که با مصوبه شورای عالی امنیت ملی و به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده است، جلسات متعددی را برگزار کرد و مقرر شده فعالیت‌های استانداری‌ها در این حوزه افزایش یافته تا به تناسب شرایط عملکرد بهتری را از آن‌ها شاهد باشیم.

آقای رحمانی فضلی در رابطه با اقدامات رئیس جمهور در قالب رئیس ستاد مقابله با کرونا، افزود: به دنبال جلساتی که در این ستاد تشیکل شد، رئیس جمهور تماس‌های مکرری با استانداران داشته و با صاحبان کارخانجات و اصناف ارتباط برقرار کردند و از این طریق هدایت نقشه نحوه کنترل ویروس کرونا در کشور را بر عهده داشتند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: با توجه به روند کار برای کنترل ویروس کرونا در کل کشور و تسلط کافی و امکانات و منابع خوبی که وجود دارد، نگرانی در این زمینه وجود ندارد، ضمن اینکه روند ابتلا به این بیماری در سطح کشور رو به کاهش است، کما اینکه در استان گیلان در ایام عید، مراکز درمانی روزانه ۲ هزار بستری داشتند که در شرایط کنونی این تعداد به ۴۰۰ تخت کاهش یافته است و این مهم در رابطه با استان خراسان و مازندران نیز مصداق دارد.

آقای رحمانی فضلی در پایان یادآور شد: البته ارائه مطالب به این معنا نیست که شرایط در کشور عادی شده است، بنابراین باید تلاش‌ها برای کنترل این ویروس در کشور ادامه یابد که یک طرف آن نظام حاکمیت و طرف دیگر مردم هستند.

 

نخستین جلسه مجلس در سال جدید با ۶ دستور جلسه و غیبت لاریجانی

همچنین در حالی علی لاریجانی به دلیل ابتلا به کرونا قرنظینه شده که امروز نخستین جلسه مجلس در سال جدید و با حضور اکثریت نمایندگان و ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد .

براساس این گزارش، دستور جلسه هم شامل ۶ موضوع بررسی وضعیت کرونا با حضور وزرای بهداشت و درمان و کشور، رییس سازمان برنامه و بودجه و سرپرست مرکز پژوهش‌ها ، گزارش رییس دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه سال ۹۷ ، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از روند اجرای برجام از ۲۶ تیر ۹۶ تا ۲۶ تیر ۹۷ ، ادامه بررسی جزییات لایحه مالیات بر ارزش افزوده ، بررسی لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با اولویت استان های ساحلی و کلان شهرها با مشارکت بخش غیردولتی و رسیدگی به طرح اصلاح مواد ۱ و ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی است.

 

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 232 views بار دسته بندی : بورس تاريخ : 23 نوامبر 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.